BSO’s en culturele organisaties

Bij Schrijfbende worden kinderen verrast door hun eigen fantasie en creativiteit. Op een uitnodigende manier dagen we hen uit om te experimenteren met tekst en taal. Meestal in combinatie met drama, beeldende kunst, theater, muziek, soms zelfs dans. Want deze crossovers helpen om buiten de gebaande paden te denken, waardoor de mooiste pareltjes ontstaan! Belangstelling voor een workshop of project? Of voor een training om zelf vaardiger te worden in het stimuleren van creatief schrijven? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Samen schrijven

Kinderen spelen en leren graag samen. Sporten, musiceren, dansen, toneelspelen: met elkaar is alles leuker en heb je veel meer mogelijkheden dan in je eentje. Dat geldt ook voor creatief schrijven. Ook schrijven is samen leuker. Met elkaar kom je op leuke nieuwe ideeën. Bovendien leren kinderen al experimenterend van elkaar, en van de docent.

Grenzeloos

Wat leggen we onszelf en onze kinderen ongemerkt veel beperkingen op. ’Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ ’Onmogelijk!’ ’Wat jij wilt, kan nu echt niet.’ Maar waarom moeten we eigenlijk normaal doen? Wie zegt dat het in het universum niet wemelt van de heksen en tovenaars? Waarom kun je je wensen niet in vervulling laten gaan? Bij Schrijfbende oefenen kinderen zichzelf in ’anders denken’. Denken in mogelijkheden. Want in je hoofd kan alles!

Creatief denken

Bij Schrijfbende draait het om zelf verzinnen, fantaseren, je gedachten en ideeën de vrije loop laten. Niet om schrijfvaardigheid en spelling. Heeft een kind iets geschreven dat het wil publiceren, dan kunnen eventuele foutjes op een later moment altijd nog verbeterd worden.

Ook voor volwassenen?

Voor iedereen die met kinderen werkt of zelf kinderen heeft en wil je weten hoe je hun creativiteit en schrijfvaardigheid kunt stimuleren, is er Struis, de Schrijfkalender. Ook kun je deelnemen aan de training Het Gouden Ei. Kijk voor meer informatie bij ons aanbod. Daarnaast krijgen we regelmatig de vraag of we ook schrijfcursussen voor volwassenen geven. Het antwoord is nee. We richten ons uitsluitend op kinderen en jongeren. De maatschappij waarvan zij straks als volwassenen onderdeel uitmaken, vraagt om creatief denkvermogen. En juist dat willen we bij Schrijfbende behouden en stimuleren. Bovendien: voor volwassenen is er aanbod genoeg, terwijl er voor kinderen opvallend weinig leuk en goed aanbod is op het gebied van creatief schrijven.
20 juli 2018

Struis, de movie

In opdracht van uitgeverij Eduforce maakte Menno Bakker van Narvic dit filmpje, met in de hoofdrol: Struis de Schrijfvogel.
21 juni 2018
Voiceovertekst bedenken bij foto's

Test 1, 2, 3 – pilot Almere College Dronten

Samen met De Meerpaal organiseerde beeldend docent Eva Risselada een ‘prototypedag’ voor eersteklassers van Het Perron in Dronten. Allereerst kregen de leerlingen oude foto’s van verschillende plekken in Dronten te zien en kregen ze de opdracht om van deze plekken […]
28 mei 2018
Struis de Schrijfvogel

NIEUW: Struis de Schrijfvogel (jaarkalender creatief schrijven)

Hier is ‘ie dan, de schrijfkalender! Hang ‘m op en je hebt het hele jaar door volop inspiratie voor zinvolle creatieve schrijfopdrachten. Bedoeld voor leerlingen van groep 5 t/m 8 en kinderen die in hun vrije tijd graag creatief schrijven. […]