BSO’s en culturele organisaties

Bij Schrijfbende worden kinderen en jongeren verrast door hun eigen fantasie en creativiteit. Op een uitnodigende manier dagen we hen uit om te experimenteren met tekst en taal. Meestal in combinatie met drama, beeldende kunst, theater, muziek, soms zelfs dans. Want deze crossovers helpen om buiten de gebaande paden te denken, waardoor de mooiste pareltjes ontstaan! Belangstelling voor een workshop of cursus? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Samen schrijven

Kinderen spelen en leren graag samen. Sporten, musiceren, dansen, toneelspelen: met elkaar is alles leuker en heb je veel meer mogelijkheden dan in je eentje. Dat geldt ook voor creatief schrijven. Ook schrijven is samen leuker. Met elkaar kom je op leuke nieuwe ideeën. Bovendien leren kinderen al experimenterend van elkaar, en van de docent.

Grenzeloos

Wat leggen we onszelf en onze kinderen ongemerkt veel beperkingen op. ’Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ ’Onmogelijk!’ ’Wat jij wilt, kan nu echt niet.’ Maar waarom moeten we eigenlijk normaal doen? Wie zegt dat het in het universum niet wemelt van de heksen en tovenaars? Waarom kun je je wensen niet in vervulling laten gaan? Bij Schrijfbende oefenen kinderen zichzelf in ’anders denken’. Denken in mogelijkheden. Want in je hoofd kan alles!

Creatief denken

Bij Schrijfbende draait het om zelf verzinnen, fantaseren, je gedachten en ideeën de vrije loop laten. Niet om schrijfvaardigheid en spelling. Heeft een kind iets geschreven dat het wil publiceren, dan kunnen eventuele foutjes op een later moment altijd nog verbeterd worden.

Ook voor volwassenen?

We krijgen regelmatig de vraag of we ook schrijfcursussen voor volwassenen geven. Het antwoord is nee. We richten ons uitsluitend op kinderen en jongeren. De maatschappij waarvan zij straks als volwassenen onderdeel uitmaken, vraagt om creatief denkvermogen. En juist dat willen we bij Schrijfbende behouden en stimuleren. Bovendien: voor volwassenen is er aanbod genoeg, terwijl er voor kinderen opvallend weinig leuk en goed aanbod is op het gebied van creatief schrijven.
9 april 2018

Aankondiging: Struis de Schrijfvogel

Nog heel even en dan gaat ‘ie naar de drukker: Struis de Schrijfvogel, een jaarkalender creatief schrijven voor groep 5 t/m 8 vol inspirerende schrijfopdrachten. Auteurs: Itie van den Berg en Anita Middel van Jules Plus en Anita Drost van […]
1 augustus 2017

Met je klas een filmscript schrijven

In vier lessen met een klas vol bovenbouwleerlingen van nog-helemaal-geen-idee naar een script dat klaar is om te filmen? Kan dat? Nou en of! Project in vier lessen In opdracht van De Meerpaal / Cultuureducatie De Kunstwerkplaats ontwikkelden we in […]
1 augustus 2017

Koekoek!

Weet je waar ik ECHT de kriebels van krijg? Wat me mateloos irriteert, wat me met mijn ogen doet draaien? Van die mensen die op vakantie zijn of op een mooie plek staan, en daar ALLEEN DOOR HUN CAMERA NAAR […]