Schrijfstekkie

IK OVER 500 JAAR – JOANAN BIJZET

Je wordt wakker op een of ander raar bed. Het is 500 jaar later! Een bed op wieltjes, je drukt op een knop en rijdt zo naar de wc. Je woont in een heel groot huis aan het strand van de Waddenzee. Ik kleed me niet zelf aan, daar heb ik een of andere machine voor. Die poetst ook mijn tanden. Dan ga ik mijn bed uit en met een lift naar beneden, want ik heb vijf verdiepingen, het is een heel groot huis. Een robot maakt je eten klaar: pap, want dat bestaat nog, maar het is rare pap, veel lekkerder, het smaakt naar kaassoufflé. Ik ga zwemmen en heb een mooi surfboard met een motor erop die supersnel kan. Ik druk op een knop en er komt een robot die me afdroogt. Dan loop ik zelf terug - want ik moet wel sportief blijven – naar de woonkamer en ga zitten op een kussen dat de kamer doorvliegt en laat een robot bij me komen die het middageten klaarmaakt: drie pannenkoeken met spek. Dan vlieg ik een rondje in mijn vliegende auto. Terug naar huis ga ik mijn bed in en rijd naar het zwembad in je huis. Dan zwem ik daar drie uurtjes en ga ik avondeten. Dan laat ik mijn bed komen, die rijdt me naar m’n kamer. En dan ga ik slapen.

IK OVER 500 JAAR – PIM DROST

Ik ben Pim en ik ben 508. Ik ben superoud, maar het lijkt alsof ik nog maar 50 ben. En ik woon in twee huizen. De wekker gaat. Ik rek me uit, trrring, ik doe de wekker uit. Ik blijf nog even liggen. Daarna ga ik naar beneden. Ik ga brood eten. Als ik mijn brood op heb, poets ik mijn tanden en ga televisiekijken. Opeens hoor ik een knal. Van een kogel die uit elkaar knalt, een bomkogel. Het leger komt eraan – we hadden ruzie gemaakt met België. De soldaten moeten snel een poort maken, dan kan het Belgische leger er niet zo snel binnenstormen. Twee jaar later komt het Belgische leger eraan. Ze staan allemaal klaar op hun positie. Ze pakken een tank en schieten de poort kapot. Ze vallen aan. Maar het Belgische leger wist niet dat we nog een poort hadden gemaakt. Toen kwam het Nederlandse leger eraan, die schoot ze allemaal dood. Ik ben de commandant van het Nederlandse leger. Toen was de oorlog voorbij. Eind goed, al goed. We hebben feest omdat we gewonnen hebben. Ik ben nog heel erg fit. Ik heb een vliegende auto, want die bestond al toen ik 400 was. Ik ging op vakantie naar Mars, want daar was ik al een paar keer geweest. Er waren ook winkels. Met de vliegende auto, die 1 miljoen kilometer per uur vliegt, vlieg je daar in 18 dagen naartoe. Ik heb een maand of twee vakantie. Ik ben niet alleen, want mijn vrienden zijn ook onsterfelijk. En mijn vrouw Anita natuurlijk. Hopelijk heb ik nog een heel leuk leven!

IK OVER 500 JAAR - LISA

Vijf eeuw lijkt me leuk om te leven. Ik ben Lisa, ik ben 10 jaar. Als je 500 jaar bent lijk je als 40 jaar Als je oud bent kan je veel dingen doen als jong Je kan wereldrijzen Je kan spelletjes doen en verstoppertje spelen en naar een pretpark Je bent nooit oud, je bent voor altijd jong Als je zegt dat je oud bent, dat is niet waar Als iemand zegt dat je oud bent dan zeg je Heb je de boek gelezen van ik over vijfhonderd jaar? En als je jong bent kan je leren lezen, dansen en gek doen Moppen vertellen, kleuren en gekke kleren aan doen Andere taal leren en kinderboek lezen, haar verfen Lippenstift op doen, lol maken Snoepjes eten