Wat we doen

Creatief schrijven is populair. Meer dan een miljoen Nederlanders houdt zich in de vrije tijd bezig met creatief schrijven, waarvan naar verhouding meer kinderen en jongeren. Gek genoeg zijn er voor hen nauwelijks creatieve schrijfcursussen, vergeleken met dans-, sport-, muziek- en theaterlessen. Bij Schrijfbende verzorgen we allerlei activiteiten op het gebied van creatief schrijven voor kinderen. Want wij geloven dat samen schrijven (nóg) leuker is dan in je eentje. En dat je in een groep leert van elkaar en de docent.

Waarom Schrijfbende?

Wij willen kinderen laten ervaren hoe bevrijdend en waardevol creatief denken is en hoeveel ruimte je voelt, als je onbelemmerd je eigen gedachten en fantasie mag laten gaan en kunt verwoorden. Daarnaast willen we kennis delen over het stimuleren van creatief schrijven bij kinderen.

Is dat dan nodig? Kinderen zijn immers van nature creatieve denkers.

Helaas krijgt creativiteit in onze maatschappij vaak zo weinig kans, dat kinderen hun creativiteit niet ontwikkelen maar juist verliezen. Terwijl creatief denken nu en straks zo belangrijk is. Het leert je onder andere betekenis en richting te geven aan je eigen leven, op jouw eigen manier. Het vergroot de kans van kinderen om later een succesvolle wetenschapper, uitvinder of ondernemer te worden.

Creatief schrijven is een heel krachtig middel om lekker out of the box te denken, buiten de lijntjes te kleuren, honderd dingen te bedenken die je met een paperclip kan… kortom: om creatief denken te stimuleren!

Onze Bendeleiders

foto-anita

Anita Drost

Ik ben geboren in een klein dorpje in Friesland op 13 oktober 1969. Ruim twintig jaar lang werkte ik als logopedist. In 2009 heb ik het Kinderschrijfatelier opgericht, omdat ik van schrijven houd én graag met kinderen en jongeren werk. Later heb ik de naam veranderd in Schrijfbende. Ik ben getrouwd en heb vijf kinderen. Naast mijn werk bij Schrijfbende ben ik (tekst)schrijver en auteur van: - Verbroken contact tussen ouder en kind - 'Welkom, Sneeuwwitje. Haar vlucht van huis en haard', een modern sprookje over vluchten - Struis de Schrijfvogel, jaarkalender creatief schrijvenfoto-cynthia

Nynke van Uffelen

Ik ben geboren in Leiderdorp op 29 juli 1996, maar ik verhuisde snel naar Zwolle. Mijn passie? Denken, schrijven, lezen. In mijn tienerjaren schreef ik twee boeken, die inmiddels zijn uitgegeven. Nu verleg ik mijn grenzen door in België filosofie te studeren. Ik werk als jobstudent bij Schrijfbende, en dat vind ik echt geweldig. Creativiteit is toch het leukste wat er is?
25 juli 2018

Meemaken op locatie

Zelf kunst beschouwen op een culturele plek in je eigen stad of wijk! Stadkamer ontwikkelt samen met Jolan van de Waeter en diverse cultuuraanbieders, waaronder Schrijfbende, een aanbod voor het basisonderwijs waarin het gaat om kijken, luisteren, beschouwen en verwonderen. […]
20 juli 2018

Struis, de movie

In opdracht van uitgeverij Eduforce maakte Menno Bakker van Narvic dit filmpje, met in de hoofdrol: Struis de Schrijfvogel.
21 juni 2018
Voiceovertekst bedenken bij foto's

Test 1, 2, 3 – pilot Almere College Dronten

Samen met De Meerpaal organiseerde beeldend docent Eva Risselada een ‘prototypedag’ voor eersteklassers van Het Perron in Dronten. Allereerst kregen de leerlingen oude foto’s van verschillende plekken in Dronten te zien en kregen ze de opdracht om van deze plekken […]