Maak je eigen boek! – deel 3: boekentips

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog veel meer boeken maken?

Dan hebben we drie leestips voor jou!

Boekentip 1: ‘Ik maak mijn eigen boeken’

Dit boek laat zien hoe je zelf bladzijden kunt maken en vastnaaien, en een mooie omslag kunt maken.

Daarnaast vind je in het boek allerlei leuke ideeën voor jouw eigen boek. Je ziet hoe je een dagboek (boek van de week) kunt maken, of een boek over één kleur. Ook kun je een boek maken met alles waar jij van houdt. Andere ideeën zijn een cadeauboek, een boek over wat je buiten allemaal ziet, een boek met een verhaal, een boek met verrassingsklepjes die je echt kunt openen en een pop-upboek. Ook staat erin hoe je boeken met bijzondere vormen kunt maken, zoals een accordeonboek, een waaierboek en een boek in de vorm van een hart of een kerstboom. Door de tekeningen en foto’s is de uitleg heel duidelijk en kun je zo aan de slag!

Dit boek is geschreven door N. Palmaerts en M. Paruit.
Uitgever: Casterman.
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 978 90 303 6676 8

Boekentip 2: ‘Boeken maken’ (Kijken – lezen – maken)

Alweer zo’n leuk en praktisch boek vol leuke ideeën over hoe je zelf een boek kunt maken!

Na tips over het maken van kaften en het in elkaar plakken of naaien van bladzijden, vind je in dit boek allerlei tips en voorbeelden die je kunt gebruiken voor jouw eigen boek. Zo lees je hoe je je kaft met drukwerk kunt versieren of kunt marmeren. Je leert bewegende boeken maken, zigzagboeken en uitklapboeken. Er staat ook in hoe je rarekiekboeken moet maken. Wil je weten wat dat zijn of wil je nog meer inspiratie? Ga dan snel naar de bibliotheek of boekhandel en haal dit boek!

Dit boek is geschreven door Charlotte Stowell, met illustraties van Jim Robins
Uitgever: Gottmer
Jaar van uitgave: 1995
ISBN: 90 257 2718 2

Boekentip 3: ‘Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek’

Vraag je je weleens af hoe je aan ideeën moet komen voor een verhaal? Als je dit boek hebt gelezen zit je gegarandeerd levenslang vol ideeën! Niet alleen voor het schrijven van verhalen, maar ook voor het maken van folders en posters, strips, handleidingen, kaarten, miniboekjes, lijstjes en nog veel meer. Niks is te gek!

‘Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek’ is geschreven en getekend door Andy Griffiths en Terry Denton, de makers van de bekende serie ‘De waanzinnige boomhut’, en vertaald en bewerkt door Edward van de Vendel.

Uitgever: Lannoo
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 978 94 014 3835 3