Je hoofd kan alles

In je hoofd kan echt alles! Dit is de boodschap van Schrijfbende, en daar ben ik het helemaal mee eens. In je hoofd ga je op vakantie naar Hawaï en drink je uit een kokosnoot met je billen bloot. In je hoofd kan je auto’s laten vliegen, heksen laten dansen, naar de maan gaan en daar met maanmannetjes praten. Droom het, en het bestaat. Dat is het mooie van creatief denken.

Even voorstellen

Ik ben Nynke, nu twintig jaar, en ik studeer filosofie. En ik ben blij, want ik mag vanaf nu voor Schrijfbende schrijven! Dat is toch het leukste bijbaantje in de wereld?

Ik hou van lezen, schrijven en fantaseren. Toen ik ongeveer twaalf jaar was, heb ik voor het eerst een verhaal geschreven. Het ging over een meisje, Rosa. Ze was heel eenzaam in haar jeugd: ze had niemand om mee te praten. Daarom vertelde ze alles maar aan de voorwerpen om haar heen. In haar hoofd hoorde ze de stem van haar wekker, de muren, haar rugtas… en voor haar bestonden die stemmen echt. Zo leefde ze in een wereld waar ze niet alleen was. Dit kon allemaal in haar hoofd.

Een droom die uitkomt

Creatief denken is soms zo geweldig, dat je de echte wereld kan vergeten. Dan denk je dat je genoeg hebt aan voorwerpen om je heen, of dat Midden-Aarde echt bestond. In je hoofd kan alles, maar we mogen niet vergeten dat je hoofd zélf ook heel veel kan! Je dromen kunnen écht uitkomen. Brainstormen of out of the box denken kan een geniaal project worden. Er zijn mensen op de maan geweest, en vliegtuigen kunnen vliegen. En gaver nog: creatief denken verandert misschien in creatief schrijven. Het verhaal kan dan zelfs een boek worden…

Ik heb mijn eigen boek in de kast staan, en zelfs het vervolg daarop. In kaft, zwart op wit. En als mijn hoofd het kan, dan kan jouw hoofd het ook!